Artícle de Rufí Cerdan

La por està canviant de bàndol

"Los miembros de la plataforma antidesahucios que se manifiestan en los domicilios de los políticos practican el nazismo puro". Ho ha dit la secretària general del Partit Popular, Dolores de Gospedal.
 
Tant acarnissament amb els membres de la PAH només pot ser degut a la por de la creixent simpatia social del moviment. El partit Popular tem molt més a la revolta social carregada de legitimitat, que al principal partit de la oposició tan deslegitimat com ell mateix.
 
La lluita de la PAH és una lluita justa, perquè és la lluita de les víctimes del sistema que estan demostrant que amb la força de la solidaritat "SI QUE ES POT". 
 
La usura dels bancs va ser el principal causant de la crisi, i els banquers en són els principals beneficiats. La immoralitat del marc legal, les clàusules abusives i els procediments violents que s'han fet servir per fer fora de casa als desnonats, han obert els ulls a molta gent.
 
I la gent identifica perfectament les relacions que hi ha entre banquers que reben milers de milions per mantenir oberts els negocis ruïnosos de bancs que segueixen engreixant als rics que s'emporten els diners als paradisos fiscals (La realitat és més convincent que les paraules buides de polítics sense credibilitat i la majoria de la gent està obrint els ulls perquè veu com cada dia que passa els rics són més rics a causa que l'espoli dels pobres i de les classes mitjanes. 
 
La PAH va aconseguir una gran mobilització democràtica, en mig d'un sistema parlamentari que ha propiciat el trencament social, la ruïna de moltes famílies, i un dolor immens que porta a molta gent al límit de la seva capacitat de resistència.
 
La PAH ha portat al parlament la proposta de llei més justa necessària dels darrers temps de la democràcia avalada per un milió i mig de signatures: la Inicilativa Legislativa Popular per la dació en pagament i pel lloguer social, que ara el PP es vol carregar abusant de la seva majoria parlamentària.
 
Assenyalar a les persones que estan impedint que es porti a terme un veritable exercici democràtic d'interès social, és tan sols identificar els que fan un ús immoral de la delegació del vot electoral.
 
Els que ens acusen de nazis són els que, desesperadament, intenten perpetuar un sistema democràtic que facilita la corrupció, les portes giratòries entre els polítics i el gran capital i que ha pervertit el veritable esperit democràtic, provocant l'apatia social que els permet governar contra la majoria.
 
Els mandataris del PP, com molts altres de casa nostra que callen perquè esperen que els hi facin la feina bruta, tenen por dels que els han pres tot perquè ara ja els hi veiem totes les vergonyes i no ens poden enganyar més.
 
Els afectats per la hipoteca recuperen la vida i l'autoestima encara que no recuperin els diners que els han robat i que perdin el seu habitatge. Es tornen a sentir dignes i experimenten la força de la solidaritat i de la unió. Prenen decisions a les assemblees de forma veritablement democràtica, pensant en l'interès de la majoria, i són conscients que estan essent els protagonistes de la seva història i d'una nova història que possiblement començarà amb un procés constituent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada