Prou pisos buits a Manresa! #mociónPAH #pleManresa

APROVADA AL PLE D'AVUI 16/01/2014

ESTAREM ATENTES I SEGUIM LA LLUITA!

GRÀCIES!

Video intervenció 2

Prou pisos buits a Manresa! #mociónPAH #pleManresa

Ara fa tot just un any la PAHC Bages va aconseguir que el ple de l’ajuntament de Manresa aprovés per unanimitat una moció per la defensa activa del dret a l’habitatge. En aquesta moció s’instava a l’ajuntament a ampliar el parc públic d’habitatges de lloguer social demanant a les entitats financeres que cedissin el seu parc d’habitatges buits a l’ajuntament per emergències socials.
En aquest temps hem tingut reunions periòdiques amb l’ajuntament per fer el seguiment d’aquests i altres temes que es van plantejar en aquesta moció.
Durant aquest període s’ha confirmat que Manresa és la ciutat de Catalunya amb més pisos buits 9.434 l’any 2012 (23,8% del total del parc d’habitatges).
L’ajuntament de la ciutat tan sols disposa de 44 pisos per a lloguer social i aquest i Catalunya caixa van anunciar als mitjans de comunicació que signaven un conveni pel qual l’entitat oferia 23 pisos per a lloguer social. Posteriorment vàrem tenir confirmació que tan sols 7 d’aquest pisos van ser efectivament llogats i que malgrat les expectatives, potser s’arribaria a 10 pisos llogats. La resta de pisos o van ser venuts per l’entitat o estaven en condicions inhabitables.
L’Obra Social de la PAHC Bages en veure la nul·la resposta de l’administració davant el fet hi ha famílies desnonades que s’han quedat al carrer i també famílies que no poden accedir a lloguer social perquè no tenen cap ingrés, va acompanyar la recuperació d’un edifici de Caixa Banc per part de cinc famílies i a dia d’avui la negociació amb l’entitat permetrà que aquests famílies es re-allotgin en cinc pisos de l’entitat i que el bloc ocupat es cedeixi a l’ajuntament per disposar de més pisos de lloguer social.
La situació d’emergència habitacional que pateix el nostre país i que vivim amb especial cruesa a Manresa per la postura criminal de les entitats bancàries, que són rescatades amb diner públic i especulen amb els pisos buits mentre les famílies es troben al carrer, necessita de respostes més contundents.
La PAH de Terrassa i l’ajuntament d’aquesta localitat, i posteriorment altres viles com Sabadell o Girona, ens han mostrat com les administracions, fins ara totalment servils davant els bancs, poden fer molt més del que fan per remeiar la situació. Tenen instrument legals que els permeten pressionar i multar els bancs i les grans empreses que mantenen els seus pisos buits.
És per totes aquestes raons que la PAHC Bages amb la Federació de les Associacions de Veïns de Manresa iniciem una campanya a tota la comarca per tal d’aconseguir que els ajuntaments pressionin als bancs per que ofereixin els seus pisos buits, en bona part arrabassats a famílies hipotecades que no han pogut pagar les hipoteques usureres, per oferir-los a les famílies amb escassos o nuls ingressos necessitades d’un habitatge digne.
Comencem la campanya amb la presentació de la MOCIÓ PER LA SANCIÓ DELS IMMOBLES PERMANENTMENT DESOCUPATS PROPIETAT D'ENTITATS FINANCERES I ALTRES GRANS EMPRESES al proper ple de l’ajuntament de Manresa que es celebra el dijous 16 de gener i convidem als grups polítics i a les associacions veïnals de la comarca, així com qualsevol entitat sensible a la defensa del dret a l’habitatge a que es posin en contacte amb la PACH Bages per presentar mocions semblants a aquesta a tots els ajuntaments del Bages.

Gràcies a totes pel vostre suport i us esperem demà a partir de les 18:15 hores a la Plaça Major de Manresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada