Premi Oleguer Bisbal 2014Volem agrair el reconeixement que ens fa la revista El Pou amb aquest premi a les manresanes d’actualitat-
Gràcies a El Pou, als lectors i lectores i a tota la ciutadania de Manresa i el Bages que ens fa costat.
Aquest premi és motiu de joia per fer-nos conscients que la nostra lluita arriba a molts racons de la ciutat i que, estem segures, la majoria de la població comprèn i es solidaritza amb la nostra causa.
Per altra banda ens dol saber que som actualitat no tan sols per mèrits propis si no també, en gran mesura, per demèrits de les nostres administracions locals, autonòmiques i centrals que amb governs cada cop més allunyats de la població, amb polítiques antisocials i de retallades de recursos i drets ens fan estar cada dia a peu de carrer per lluitar pel dret a l’habitatge, per la dignitat de les persones i per transformar aquesta societat fent-la més solidària, igualitària i justa, lluitant per allò que considerem legítim.
Som actualitat perquè hi ha gent que es queda sense cases mentre hi ha cases sense gent. L’administració disposa de les eines necessàries per mobilitzar el parc d’habitatge buit però demostra una manca total de voluntat política.
Som actualitat perquè patim una llei hipotecària amb més d’un segle d’antiguitat, que s’ha demostrat és contrària a la legalitat que marca el Tribunal d’Estrasburg, que està feta per afavorir SEMPRE als bancs, MAI als deutors.
Som actualitat també per les properes eleccions al parlament europeu, per la nostra “C” de Capitalisme, doncs som afectades també per aquest capitalisme neoliberal que ens imposa la troika europea amb retallades als serveis bàsics mentre es destina la major part dels nostres impostos a rescatar bancs directament o indirectament amb l’artifici del deute públic.
I seguirem sent actualitat, nosaltres i totes les PAHs de l'estat espanyol, mentre els partits polítics a l’ús mantinguin els seus lligams amb la banca tradicional. Seguirem sent actualitat mentre les administracions públiques a tots els nivells no demostrin la valentia suficient d’enfrontar-se amb els oligopolis que ens marquen les regles del joc. Serem actualitat mentre hi hagi qualsevol banc que desnoni famílies, que tot i quedar-se la casa vulgui mantenir aquestes famílies en la marginalitat obligant-les a fer-se càrrec de gran part del deute tot i haver-les esmerçat un dels seus drets bàsics: L'HABITATGE.
Desitgem poder deixar d’estar d’actualitat, ganes de "passar a la història". Això significaria que les persones tenen un habitatge digne, que tenen possibilitats de treballar dignament, de seguir amb la seva vida tot i haver caigut a la trampa de la bombolla immobiliària. Res ens faria més felices que arribar un dia i comprovar que la nostra lluita ha arribat a bon port. Sentir que el SÍ SE PUEDE amb que acompanyem les nostres accions és una realitat duradora. Que no haurem de patir setmana sí i setmana també per quantes noves afectades ens vindran a explicar el seu cas a la nostra assemblea.
Mentre això no arriba, seguirem actuant, seguirem lluitant i seguirem alçant la nostra veu en contra dels bancs, els governs de torn i tots els còmplices d’aquest entramat capitalista que ens allunya cada dia més d’una veritable democràcia.
Moltes gràcies novament a la revista, als seus lectors i lectores a Manresa i a tot el Bages pel premi i per fer-nos costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada