Tercer bloc alliberat per la PAHC Bages
La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages ja porta vint mesos lluitant sense descans per fer efectiu el dret a una habitatge digne a Manresa i comarca. La nostra tasca esdevé la taula de salvació per a centenars de famílies que són víctimes de la usura dels banquers que les extorsionen quan no poden fer front al pagament de les hipoteques. Els bancs, emparats per una llei que ha estat declarada injusta pel tribunal de justícia de la Unió Europea, pretenen quedar-se l’habitatge dels hipotecats, i si poden també els dels avaladors, i seguir cobrant deutes impossibles de pagar que condemnen les famílies de per vida.
Recolzats per la PAHC més de 55 famílies han aconseguit la dació en pagament del seu habitatge i han quedat nets de deutes. Vuit famílies més han aconseguit la condonació del deute quan ja tenien l’habitatge subhastat. Amb la lluita de la PAHC també s’ha aconseguit que els bancs concedissin un lloguer social per a 20 famílies sense recursos que ja han perdut el seu habitatge.
Malgrat tot, els banquers continuen gaudint dels privilegis que els atorguen els governs català i espanyol i han endurit les seves posicions front de la nostra lluita solidària. Els nostres companys de la PAH de Manlleu mantenen una acampada en defensa de les seves reivindicacions davant del BBVA que ja dura més de 70 dies.
Els governs locals com el de Manresa, que disposen de poc més de 40 pisos de lloguer social únicament destinats a famílies amb ingressos, maregen la perdiu sense resoldre els problemes d’habitatge dels seus ciutadans. Davant de la pressió de la PAHC, el 16 de gener de 2014, van aprovar una moció per multar els bancs que mantenen els pisos tancats sense posar-los a lloguer i per fer un pla d’habitatge que resolgui les necessitats de lloguer social. Molts mesos més tard, el 8 de juliol de 2014, van anunciar tota la feina feta que consisteix en fer un cens de pisos vuits per constatar que n’hi ha 7.933 de tancats, dels quals 758 estan en mans del bancs. Aquests han rebut una amable carta de l’ajuntament perquè cedeixin els pisos. I també han anunciat que el 2015 tindran redactat un nou pla d’habitatge i altres mesures destinades a reduir els pisos buits només a 6.408 en quinze anys.
Davant de tanta inoperància municipal, per resoldre el problema de les famílies que perden el pis en la dació en pagament i no poden pagar un lloguer, a la PAHC no ens ha quedat cap més alternativa que la ocupació de pisos buits que estan en mans dels especuladors. Per això avui hem alliberat aquest bloc propietat del SAREB tal com ho vam fer el 28 de  juny de 2013 amb un edifici de 5 pisos al C/ Puigcardener de Manresa que han acabat essent cedits a l’ajuntament per lloguer social i amb un altre bloc de 14 pisos del SAREB del C/ Girona el 13 d’abril de 2014, en el que hi viuen 18 adults i 21 nens.
En aquestes condicions esdevé absolutament legitimada l’acció de desobediència civil d’ocupar l’edifici abandonat d’un banc rescatat amb els nostres diners per acabar amb una injustícia perpetrada pels banquers i legalitzada pels seus còmplices: els governants, que es resisteixen, una vegada i una altra, a escoltar el clamor popular dels que lluitem pel dret a un habitatge digne.

Manresa, 27 d’agost de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada