Segon aniversari amb la lluita més viva que mai

Si l'habitatge és un dret, okupar és un deure!


Avui, 2 de desembre de 2014, és la data del nostre aniversari. Fa 2 anys celebràvem la primera assemblea i res ens feia pensar que estaríem on estem, havent assolit totes les victòries que hem aconseguit fins ara i amb tantes lluites pendents encara.
Han passat per la nostra assemblea més de 250 casos d’afectades per la hipoteca o amb problemes de lloguer dels quals gairebé una tercera part han estat resolts ja favorablement.
Hem aconseguit fer-nos visibles i ser escoltades a la ciutat i la comarca, convertint-nos en  agent interlocutor en temes d’habitatge per les administracions.
Hem recuperat 3 edificis amb habitatges buits per posar-los a complir la seva funció social amb l’Obra Social de la PAH i acollir a 28 famílies, 82 persones, 33 d’elles menors d’edat.
Alhora que creixíem i apreníem, hem aprofitat per teixir relacions amb altres moviments socials de la comarca, amb altres lluites pels drets humans, amb altres PAHs i altres moviments d’habitatge de Catalunya i la resta de l’estat espanyol.

Tot i el que hem assolit la lluita encara és viva:

  • Seguim tenint una ciutat amb milers de pisos buits, amb una administració local que no fa servir les eines que té al seu abast per mobilitzar aquest parc d’habitatges.

  • Cada dia més famílies tenen problemes per poder pagar els rebuts de la hipoteca o del lloguer de casa seva.

  • Tenir una feina no garanteix un mínim d'ingressos que permeti fer front de les despeses d’habitatge i subministraments de la llar, drets inalienables de les persones.

  • Tot i les sentències contràries de tribunals europeus, se segueix desnonant a la gent de casa seva sigui per un deute hipotecari o per impagament de la quota de lloguer.

  • El Banc Dolent (SAREB) segueix especulant amb els habitatges que disposen gràcies al rescat bancari fet amb diner de tota la ciutadania. El NOSTRE diner!

  • I un llarg etcètera de contínues violacions de drets humans que van des dels problemes de pobresa energètica fins la criminalització de la protesta passant per la persecució de les persones migrades.

Als culpables i els còmplices us diem: aquí ens tindreu, fent-vos front, no deixant que us sortiu amb la vostra, denunciant als culpables i exigint a les administracions que acompleixin amb el seu deure de servir a la ciutadania i no als interessos particulars de uns pocs privilegiats.
I aquí ens tindreu cridant ben fort allò de: “SÍ SE PUEDE
Dia rere dia, any rere any, en la lluita diària, SEGUIM! Juntes tot!

Per celebrar-ho plegades hem preparat un seguit d'actes als que esteu totes convidades! Us hi esperem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada