Feliç 2015
Aquest any ha estat un any amb molta activitat. Hem aconseguit desenes de dacions, hem fet ocupacions a bancs, accions al carrer, aturat desnonaments, manifestacions pel dret a l’habitatge i hem consolidat l’Obra Social amb dos nous blocs de la SAREB recuperats.
Ha estat un any d’amor i lluita, com la cançó dels Kòdul.
Hem estat 3 cops al ple de l’ajuntament de Manresa presentant mocions en defensa del dret a l’habitatge i de la garantia de subministraments d’aigua, llum i gas amb les nostres germanes de l’Aliança contra la Pobresa Energètica del Bages nascuda precisament aquest mes de juny. El mateix hem fet a altres poblacions de la comarca.
Hem celebrat els dos anys d’existència amb unes setmanes farcides d’actes, que es perllonguen fins el proper dia 16.
Hem lluitat també contra el feixisme i el racisme donant suport a campanyes com “No alimentis el Racisme” o “Tanquem els CIEs”.
Hem seguit defensant l’Ateneu la Sèquia com casa nostra i com espai per compartir amb la ciutat i la ciutadania.
Hem rigut, hem plorat, ens hem abraçat i petonejat, ens hem enfadat i ens hem perdonat, hem ajudat i ens hem deixat ajudar, i, en definitiva, ens hem empoderat unes a les altres totes les persones que en algun moment hem format part de l’assemblea, per breu que hagi estat el nostre pas.
Hem hagut de dir adéu a unes mentre en saludàvem de nouvingudes.
Hem volgut estar presents allà on la nostra veu podia ser escoltada, i hem sabut cridar ben fort quan se’ns ha volgut emmudir.
Acabem l’any dient prou a falses promeses i a esperances defraudades. Acabem l’any demanant solucions reals i definitives per als greus problemes d’habitatge que patim les persones que vivim a la comarca.
Acabem l’any amb l’inici de recollida de signatures d’una nova ILP de mesures urgents per fer front a l'Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica amb la qual pretenem deturar d’una vegada els desnonaments, els talls de subministraments i altres atacs que patim les persones que degut a la nostra situació econòmica no podem fer front a les despeses mínimes per garantir una vida digna a nosaltres i les nostres famílies.
En definitiva, un any farcit d’aprenentatges mutus, estimació i companyonia, solidaritat i germanor i de saber que sempre ens tenim unes a les altres per ajudar-nos mútuament.
Desitgem que l’any 2015 sigui l’any d’aconseguir més justícia, més drets per a les persones, l’any que s’aprovi la ILP que està en marxa, l’any que ens mereixem totes plegades.
Per un 2015 ple de justícia social!
PAHC Bages
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada