Casa per Fàtima
CATALÀ:

Dilluns déiem: Avui estem a l'Ajuntament de Manresa exigint una #CasaXFàtima

Avui dijous diem: Fàtima no té on viure encara.

Dilluns  4 de maig vàrem fer una acció a l'ajuntament per a exigir una solució  per a la Fàtima. La Fàtima té 29 anys i un fill menor a càrrec. Va  arribar a l'Assemblea de PAHC Bages sense un lloc on viure. Portava 15  dies al carrer amb el seu fill de poc més de dos anys, no cobra cap  ajuda i tan sols rebia ajuda  de Càritas cada 15 dies.

Ha  estat acollida aquests dies a casa d'una afectada, però ha de ser  l'Administració qui li doni resposta. Per això dilluns vam forçar una  reunió amb la regidora de SS per a exigir a l'Ajuntament que es  resolgués el cas de Fàtima. Demanàvem, i seguim demanant, que se li doni  un habitatge digne i aliments bàsics per sobreviure.

Aquell  dia la "solució" fou que li proporcionaven 2 nits d'allotjament a una  pensió i, després de tenses negociacions, un lloc on poder esmorzar i  sopar. Durant el dia han de ser al carrer, doncs la pensió no els deixa ser a l'habitació només que per dormir.

La  nit del dilluns la va passar a la pensió, on a mitja nit no va ni poder  escalfar una mica de llet per al seu bebè que tenia gana. Pel matí,  quan es dirigí al lloc on li havien de donar el desdejuni el va trobar  tancat. Va tenir sort de poder tornar al Bloc 3 on les veïnes la van  cuidar a ella i el seu bebè. Ahir al matí tenia cita amb la seva assistenta social per conèixer a partir de d'avui quina solució definitiva se li oferia. Aquesta nit era la última  que tenia dret a dormir a la pensió.

La  resposta de l'administració no ha pogut ser més descoratjadora: li  ofereixen seguir en aquesta pensió durant 15 dies mentre revisen el seu  cas.

En  vista d'aquesta pobre solució, que manté la precarietat per la Fátima i  el seu fill, una de les famílies afectades de l'Obra Social de la PAHC  Bages ha decidit acollir-la a ella i al seu bebè a casa seva i no  permetre que torni a passar més nits en una pensió que no disposa dels  mínims serveis necessaris per al benestar del petit.

Un  cop més estem fent el treball que haurien de fer les administracions.  Reallotgem a les persones que no disposen de recursos ni d'habitatge.  Donem una  alternativa quan l'administració tanca portes.

Vivim  una vulneració sistemàtica dels drets humans. Vivim en una situació  d'emergència habitacional insostenible a la ciutat de Manresa on,  recordem-ho, hi ha més de 8.000 pisos buits i la falta de voluntat  política fa que l'Ajuntament encara ara, després de més d'un any de  ser aprovada, no aplica la moció aprovada per multar als bancs amb pisos  buits, que permetria posar en lloguer social molts d'aquests habitatges  buits, i no hauríem de viure situacions com la de Fàtima i el seu bebè.

CASTELLANO:

El lunes decíamos: Hoy estamos en el Ayuntamiento de Manresa exigiendo #CasaXFàtima

Hoy jueves decimos: Fátima no tiene donde vivir todavía


El   lunes 4 de mayo hicimos una acción en el ayuntamiento para exigir una   solución para Fátima. Fátima tiene 29 años y un hijo menor a su cargo.   Llegó a la Asamblea de PAHC Bages sin un sitio donde vivir. Llevaba 15   días en la calle con su hijo, no cobra ninguna ayuda y solo recibe  ayuda  de Cáritas cada 15 días.

Ha   estado acogida estos días en casa de una afectada, pero tiene que ser   la Administración quien le dé respuesta. Por eso el lunes forzamos una   reunión con la regidora de SS para exigir al Ayuntamiento que se   resolviera el caso de Fátima. Pedíamos, y seguimos pidiendo, que se le   dé una vivienda digna y alimentos básicos para sobrevivir.

Ese   día la "solución" fue que le proporcionaban 2 noches de alojamiento en   una pensión y, tras arduas negociaciones, un lugar donde poder  desayunar  y cenar. Durante el día deben estar en la calle, pues la pensión no les deja estar en la habitación más que para dormir.

La   noche del lunes la pasó en la pensión, donde a media noche no pudo ni   calentar un poco de leche para su bebé que tenía hambre. Por la mañana   cuando se dirigió al sitio donde le debían dar el desayuno lo encontró   cerrado. Tuvo suerte de poder volver al Bloque 3 donde las vecinas la   cuidaron a ella y su bebé.

Ayer por la mañana tenía cita con su asistenta social para conocer a partir de hoy   qué solución definitiva se le daba. Esta noche era la última que tenía   derecho a dormir en la pensión.

La   respuesta de la administración no ha podido ser más triste: le ofrecen   seguir en esa pensión durante 15 días mientras revisan su caso.

En   vista de esta pobre solución, que mantiene la precariedad para Fátima  y  su hijo, una de las familias afectadas de la Obra Social de la PAHC   Bages ha decidido acogerla a ella y su bebé en su casa y no permitir  que  vuelva a pasar más noches en una pensión sin los mínimos servicios  necesarios para el bienestar del pequeño.

Estamos   haciendo el trabajo que deberían hacer las administraciones.  Realojamos  a las personas que no tienen recursos ni vivienda. Damos  una  alternativa cuando la administración cierra las puertas. Tenemos  que  recordar que tenemos otro caso en situación de extrema pobreza que  no  recibía ayuda porque la regidora no era consciente de que había  tres  menores.

Vivimos   una vulneración sistemática de los derechos humanos. Vivimos en una   situación de emergencia habitacional insostenible en la ciudad de   Manresa donde, recordamos, hay más de 8.000 pisos vacíos y la falta de  voluntad política hace que el Ayuntamiento todavía ahora, después de más  de un anño de su aprobación, no aplique la moción aprobada para multar a  los bancos con pisos vacíos, que permitiría poner en alquiler social  muchas de estas viviendas vacías, y no viviríamos situaciones como la de  Fátima y su bebé.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada