Trenquem relacions amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya #GeneralitatEnganya

LA PAHC TRENCA LES NEGOCIACIONS AMB l'AGÈNCIA DE L'HABITATGE DE CATALUNYA

Avui, 16 de març de 2016, la PAHC Bages i la seva Obra Social hem decidit trencar les negociacions amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) donada la manca de resposta a les nostres peticions i a l'incompliment dels compromisos presos i mesures anunciades.
Quan, ara fa poc més d'un any, s'anunciava la cessió de la SAREB del Bloc del Carrer Girona  vàrem  estar contentes que la nostra lluita donés el fruit desitjat, que no és altre que recuperar els pisos buits de grans tenidors  per al seu ús social, i per tant restàvem a l'espera de les negociacions amb l'AHC per establir les condicions i durada del lloguer social per a les famílies que hi vivien.
Aquesta reunió es va produir poc temps després i sempre vam posar sobre la taula dos aspectes essencials al nostre entendre:
  • que l'import dels lloguers s'establís en funció del nivell de renda de les famílies
  • que la SAREB o l'AHC arreglarien els desperfectes i corregirien les mancances de l'edifici. Desperfectes tant importants con ara: goteres, l'ascensor que no funciona, els conductes d'aigües residuals estan trencats en diferents punts, falten bombetes en la il·luminació de l'escala, etc...
Durant tot l'any 2015 hem mantingut comunicació constant tant amb l'Agència com amb Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, per tramitar la documentació necessària, acompanyar les famílies, resoldre dubtes i arribar a novembre de 2015 en què, finalment, es van produir les signatures dels contractes de lloguer. L'import d'aquests són els d'un "lloguer assequible" (superiors en qualsevol cas al lloguer social establert amb la Llei 24/2015 o ILP Habitatge) i que representen per a totes les famílies un import de 150€, als quals se'n subvenciona una part segons els ingressos d'aquestes. De fet, no és un lloguer social. És, un cop més, una subvenció supeditada sempre als pressupostos anuals de la Generalitat i que no tenen en compte la situació econòmica de les famílies.
Tot i no estar d'acord amb aquests imports les famílies van acceptar doncs, a canvi, se'ns va assegurar que s'arreglarien els desperfectes i carències que pateix l'edifici i que les famílies sense ingressos tindrien la possibilitat de viure-hi amb un lloguer de 50€ que seria, un cop més, subvencionat per part de l'ajuntament. També se'ns va dir que el pis que restava buit seria arreglat per a que entrés una altra de les famílies, que tenim ara mateix re allotjada en un dels nostres blocs recuperats.
Més de  quatre mesos després seguim esperant, no tan sols que se solucionin tots els desperfectes, si no inclús que l'AHC vulgui reunir-se amb nosaltres i trobar una solució.
Com a primera mesura de pressió vàrem decidir, la PAHC amb les famílies, no abonar l'import de les mensualitats fins que ens atenguessin i posessin dates d'execució de les obres i millores previstes. Proposta que va ser acceptada verbalment pel representant de la AHC en el Bages. Per a l'únic que ha servit ha estat per a què mitjançant una empresa de cobraments subcontractada per la Generalitat, Abinitio, a les famílies se les importunés amb reclamacions dels imports deguts.

És per això que avui diem PROU!. Prou d'enganys i sortides per la tangent.

Ara  demandem, per a les famílies del bloc i per totes les famílies en risc  d'exclusió residencial uns lloguers socials REALS, que tinguin en compte  el nivell de renta de les famílies, no supeditades a possibles  subvencions depenent dels pressupostos de la Generalitat any rere any, ni  de la fluctuació dels preus de mercat o de l'IPC anual.
Demanem,  bàsicament, que s'acompleixi amb el que marca la Llei 24/2015 tant pel  que fa referència als preus de lloguer com sobre la cessió INMEDIATA del  pisos buits en mans de grans tenidors dels quals tenim constància a  Manresa hi ha 891 segons dades de la pròpia Generalitat, i més de dos mil al Bages.
Mentre aquests pisos segueixen buits, diumenge rere diumenge hem d'escoltar  noves famílies que arriben a la PAHC explicant que tenen por de  quedar-se sense sostre, que els seus fills no poden créixer en una llar  amb totes les garanties, amb estabilitat i seguretat. A això hem de sumar els greus problemes de salut física i mental que se'n deriven per  no garantir a aquestes famílies un habitatge digne durant el temps  suficient per refer les seves vides, truncades vilment per la cruesa  d'aquesta estafa immobiliària, que anomenen crisi i que s'emporta per  endavant les il·lusions i expectatives de futur d'una gran part de la  societat.
Aquesta  societat emmalaltida que confon solidaritat amb caritat , drets amb  negoci,  diversitat amb problemes o educació amb adoctrinament.
Convidem  a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, a l'Ajuntament de Manresa i als  seus representants a que seguin amb nosaltres i trobem juntes una  solució definitiva a tots aquests problemes d'habitatge que patim amb  les nostres famílies.

1 comentari:

  1. Endavant valentes! Estic, estem amb vosaltres...Si no compleixen la Llei 24/2015, la farem complir nosaltres. la PAH. Rosa Maria

    ResponElimina